Arxius

Patent del sistema de fitxers FAT

Escrit al 2006-01-15 00:00:00 per avalot

Molt mala notícia: Un cop més les patents amenacen el progrés informàtic. Després d'anys intentant-ho, sembla ser que Microsoft hauria aconseguit la patent del sistema de fitxers FAT.
Tot i que això en un principi sembla que no hauria de suposar un problema pels usuaris de Linux resulta que repercuteix més del que sembla:
Linux es podria veure obligat a treure del seu codi el suport a aquest sistema de fitxers però el més greu és que els dispositius d'emmagatzematge USB utilitzen el sistema FAT de manera que podria arribar a deixar de donar suport a aquest tipus de dispositius (pendrives, càmeres de fotos,...).

Això obligaria també a tots els fabricants de dispositius d'emmagatzematge USB a pagar a Microsoft, a veure què en diuen i com es desenvolupen els fets tant per part dels fabricants com per part dels desenvolupadors Linux.

Enllaços sobre el tema aquí , aquí i aquí.

Categories: Notícies, Últimes notícies


Comentaris

  • Re: Patent del sistema de fitx els fabricants de USB es podrien passar a ex3 no? o sistemes de fixers lliures. no tindrien cap problema en quan a coneccio a l ordenador no?

    Escrit al 2006-12-29 15:56:55 per josepmoragues

  • Re: Patent del sistema de fitx D'acord, doncs tret de la notícia lo de la Catux-USB. Ha estat bé aclarir una mica les coses. Està clar que depèn molt del que triïn fer els fabricants MP3, càmeres,..., ara bé, si ho valoren i ens veuen als linuxeros com a quota de mercat assequible i rendible igual s'ho pensarien, això sempre i quan arribés el punt que Microsoft reclamés els seus drets i no s'hi pogués fer res més, però arribat a aquest punt encara hi hauria accions a fer...

    Escrit al 2006-12-29 16:00:52 per avalot

  • Re: Patent del sistema de fitx flipant com coses com el doble clik es puguin patentar

    Escrit al 2006-12-29 16:01:29 per Anònim

  • Re: Patent del sistema de fitx Hola de nou, Afegeixo un comentari per l'Anònim del dia 20... Via patents de Caliu s'arriba en aquesta plana Web, amb un llistat de coses patentades de les que diem... carai!!!! Això sense pensar amb l'absurd de Microsoft, que vaig llegir a algun lloc. "Fer" (si ho han fet, o no) quelcom (VFAT), deixar que tothom ho faci servir i llavors patentar-ho (crec que s'hauria d'estar obligat a patentar-ho quan és prou exclusiu, no quan ja és "un be necessari"* per la societat) (*): no considero VFAT com un be necessari, però crec que Microsoft intenta fer que ho sigui per patentar-ho.

    Escrit al 2006-12-29 16:03:10 per cpina

Arxius