Arxius

4 anys de Wikipedia

Escrit al 2005-01-15 00:00:00 per cpina

Avui 15 de gener la Wikipedia (versió anglesa) compleix 4 anys.

Personalment pensava que seria un projecte amb més de temps i és prou recent, amb uns 450.000 articles (l'Enciclopedia Espasa compta amb uns 160.000, tot i que s'ha de dir que alguns de la Wikipedia són introducció i s'han d'ampliar més).

La versió catalana va ser començada al Març del 2001 (uns mesos després del començament de l'anglesa) i ja compte amb quasi 12.000 articles (gràcies a tothom qui amplia la catalana!)

Per qui no ho sàpiga, la Wikipedia és una enciclopedia feta per tothom (tothom pot editar pàgines) i amb molta qualitat. Jo la faig servir prou sovint i a vegades és convenient substituir alguna cerca al Google per una cerca a la Wikipedia, ja que la quantitat d'informació que conté és molt alta i molt ben organitzada i presentada.

Tothom pot modificar (fer nous articles, corregir anteriors) de la Wikipedia; però cal remarcar que és fàcil comprovar l'historial de la pàgina a "History" (part superior de la pàgina) i a vegades a "Discussion" hi ha discusions prou interessants.

La llicència de la Wikipedia és la GNU Free Documentation.

Categories: Notícies, Últimes notícies


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius