Arxius

Catux a la Universitat de Prades

Escrit al 2006-08-22 00:00:00 per laura

Actualització: Ja hem penjat les fotos de Prades.


Com segur sabeu, Catux està participant en el manteniment de l'aula d'informàtica que hi ha a la Universitat d'Estiu a Prada de Conflent en la Catalunya Nord.

Fa una setmana llarga vam pujar tres catuxers per preparar i posar en marxa una sala d'ordinadors amb GNU/Linux instal·lat. La funció bàsica d'aquests ordinadors és i era facilitar l'accés a Internet dels assistents a la UCE, però segurament hem fet algun nou interessat amb el món del programari lliure ja que hem estat donant distribucions Ubuntu i Kubuntu a tot aquell que s'ha interessat pel tema i repartint follets explicant que és tot aquest món i qui som els de Catux.

El diumenge, tanmateix, alguns dels que vam pujar, vam haver d'anar cap a casa per diversos motius, deixant aquelles terres que ens han furtat el cor. Però malgrat la nostra partida l'activitat no ha cessat, i uns altres catuxers ens vam substituir, estic segura què ho faran tan bé o millor que nosaltres.

S'ha de dir que ens han facilitat un bon material, com per exemple ordinadors potents que son capaços de donar servei moltes hores al dia a tot aquell expert o inexpert internauta que té curiositat per veure el que tenim muntat allà. La sala també disposa d'una ADSL d'1MB d'ample de banda, que tenint en compte la situació geogràfica del poble, és més que lloable.

Abans d'acabar, haig de mencionar el bon tracte que hem rebut per part de la gent que porta la UCE, ens han donat tot el que hem demanat i estava al seu abast, i ens han deixat fer a la nostra manera moltes coses, fent realitat allò que diuen de la UCE que és una Universitat Oberta en molts sentits.

També recordar als periodistes i als assistents a la UCE com a professors o com a alumnes, tinc la convicció de que tots ells han quedat satisfets del servei que els hem facilitat, dintre dels problemes inicials que hi ha sempre a qualsevol activitat d'aquest tipus.

Concloent ja, no puc deixar de transmetre el bon regust de boca que ens deixa el nostre pas per les terres de la Catalunya Nord, l'experiència ha estat enriquidora i engrescadora. Esperem poder repetir a les següents edicions de la UCE.

Gracies a tots aquells que han fet possible la nostra participació i han ajudat a que fora com està marxant tot :)


Enllaços relacionats:

http://www.ucestiu.com/
Universitat Catalana d'Estiu segons la wikipedia
Article de El País, Empieza la 38ª Universitat d'Estiu de Prada con 800 alumnos

Categories: Notícies, Últimes notícies


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius