Arxius

Clusterssh

Escrit al 2007-12-17 18:59:32 per Mecatxis

Un nou article de Deb a Day traduït a la web de Catux: Clusterssh: controla múltiples sessions ssh amb una sola interfície.

Clusterssh: controla múltiples sessions ssh amb una sola interfície

Publicat per Maurizio Pedraglio el 9 de desembre del 2007 a http://debaday.debian.net sota llicència Open Publication License

Clusterssh és una utilitat gràfica que permet obrir vàries connexions ssh i executar-hi comandes simultàniament. El trobo molt potent en molts casos, com ara quan he d'actualitzar diversos servidors a l'hora.

Disposa d'una petita finestra per controlar les sesions, i un terminal per cadascuna d'elles. Eus aquí una captura de pantalla d'una Ubuntu amb Gnome 2.20.

Podeu obrir una sessió ssh fent clic a “Host” i després a “Add Host”.

img1.jpg

Escriu usuari@servidor a la finestra “Add Host” i apareixerà una nova finestra amb un terminal. Podeu obrir n sessions ssh diferents sobre n servidors. Heu d'escriure a la finestra de control per enviar comandes a tots els terminals simultàniament.

img3.jpg

Si vols executar una comanda sobre una sola sessió, només ho has d'escriure sobre la finestra que correspongui. Els altres terminals no s'assabentaran de res i la comanda només tindrà efecte sobre l'ordinador remot seleccionat.

Si voleu executar una comanda a tots els terminals menys un, només heu de desseleccionar-la al menú “Host”. A l'exemple de sota, la comanda s'executarà als ordinadors 192,168.15.104 i localhost1 però no a localhost.

img2.jpg

Altres opcions disponibles: feu servir “Toggle active state“ per desseleccionar tots els ordinadors; “Retile” permet reorganitzar les finestres a l'escriptori. Clusterssh pot ser també llençat des d'una línia de comandes, simplement escriu:

cssh servidorA servidorB … servidorN

Clusterssh està disponible tan a Debian com a Ubuntu des de fa temps.

Categories: Articles, Iniciació


Comentaris

  • Aixó pot arribar a ser molt útil!!! :)

    Escrit al 2008-03-12 15:20:51 per franhp

Arxius