Arxius

Com connectar-nos a Jabber amb PSI

Escrit al 2004-06-15 00:00:00 per cpina

En aquest petit escrit veurem pas a pas com connectar-nos amb PSI a un servidor Jabber.

Com connectar-nos a Jabber amb PSI


En aquest document veurem com connectar-nos per primera vegada a un servidor Jabber mitjançant el client PSI.

Si volem veure els avantatges o característiques de Jabber, les podem veure en aquest altre document.

PSI és un client tant per Windows com per Linux, i també està traduït al català.

Si volem baixar la versió per Windows la podem trobar aquí. També ens descarregarem i copiarem el fitxer de català allà on ens digui la pàgina Web (depèn de si estem amb Windows o Linux)

Desprès de instal·lar-lo, l'engegarem i veurem una pantalla semblant a aquesta:Aquí haurem de seleccionar "Perfils..." i veurem:
Farem clic a "Nou" per fer un nou perfil (podem tenir varis perfils, per tenir-hi varis usuaris registrats, etc.)Aquí posarem el nom que vulguem a perfil, i activem "Engegar
Emoticones". A continuació farem "Crear".

Ara tornarem a veure la pantalla inicial:És important fer clic aquí a "Obrir automàticament al inici". D'aquesta manera s'obrirà aquest perfil per defecte, al engegar el PSI.

En aquest cas farem "Obrir" i veurem:Hi posem un nom qualsevol i marquem la opció "Enregistrar nova conta"

Després de fer clic a afegir tindrem el següent quadre de diàleg:A "Jabber ID:" hi posarem el nostre nou identificador (bondia) i el nostre servidor de Jabber. Aquí teniu un llistat de servidors Jabber públic. bulmalug.net i jabber.org són dos que funcionen de forma correcta.
A contrasenya hi posem la nova contrasenya, i premem a "Enregistrar" i ja estarem enregistrats.

Ara tindrem una pantalla semblant a aquesta:Prement a "Desconnectat" i seleccionant "Connectat" ens connectarem al servidor Jabber. Segurament rebrem algun missatge de benvinguda del servidor.

Per acabar de configurar, és interessant anar la creu del Jabber (al costat de l'estat) i "Configuració del compte". Així veurem això:Farem clic a "Modificar" i a la pestanya "Preferències" seleccionarem "Connectar automàticament al obrir":I a continuació premerem "Desar".

A partir d'aquí ja podem usar el nostre client PSI de forma normal, tan sols haurem d'afegir gent que coneguem de qualsevol servidor (no han de ser del nostre servidor). Per afegir a gent ho farem amb el símbol de PSI (al costat de l'estat, a la pantalla
principal) i fent clic a "Afegir contacte". Veurem la següent pantalla:Un cop l'amic hagi donat autorització per que l'afegim, ja podrem parlar amb ell fent clic sobre el seu nom des de la pantalla principal.

Categories: Articles, Iniciació


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius