Arxius

Com fer que el touchpad es desactivi mentre escrivim

Escrit al 2006-07-04 00:00:00 per franhp

Per tots es ben conegut que els usuaris novells en l'ús de portatils, solen acabar farts del touchpad, aquesta espécie de ratolí tàctil que sempre es toca sense voler, destrossant tota la nostra feina. Doncs bé, hi ha un petit truc per poder-lo deshabilitar permanentment, o millor, desactivar-lo només quan estiguem escrivint.

Moltes vegades ens hem trobat que tota la nostra feina ha sigut destrossada a causa d'haver posat el canell on no tocava i no haver-se fixat a temps. Això te solució!
Abans de tot, hem de tocar la configuració de les X. Al fitxer /etc/X11/xorg.conf , sota l'últim "Option" de la secció del nostre "synaptics touchpad", escrivim Option "SHMConfig" "on" i el desem.

Ara podem fer dues coses:
- Desactivar-lo permanentment
$synclient TouchpadOff=1
$synclient TouchpadOff=0 per desactivar-ho

Pot semblar una miqueta pesat haver-ho de fer cada cop que ho necessitem, doncs existeix un dimoni que es preocupa d'això i fa que només es desactivi quan toquem el teclat.
-Desactivar-lo quan s'utilitzi el teclat
$syndaemon -i 1.0
$syndaemon -i 1.0 -d per fer-ho en mode dimoni


Font: http://www.debuntu.org/2006/06/25/70-how-to-disabling-your-touchpad-while-typing/

Categories: Articles, Trucs


Comentaris

  • Re: Com fer que el touchpad es Hauria de quedar així (aquest és el meu cas) Section "InputDevice" Identifier "Synaptics Touchpad" Driver "synaptics" Option "SendCoreEvents" "true" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Protocol" "auto-dev" Option "HorizScrollDelta" "0" Option "SHMConfig" "on" EndSection

    Escrit al 2006-12-29 16:44:53 per Anònim

  • Re: Com fer que el touchpad es Jo ho he intentat i me diu: Can't access shared memory area. SHMConfig disabled? i he posat el SHMConfig on toca... alguna idea?

    Escrit al 2006-12-29 16:46:33 per sebastia

  • Jo també estic amb el mateix cas que sebastià...ja no sé que fer ni que provar...

    Escrit al 2007-04-16 15:41:09 per Lluís

Arxius