Arxius

Conky: Seguidor del sistema per X altament configurable

Escrit al 2007-09-07 13:47:15 per Mecatxis

Un nou article de Deb a Day traduït a la web de Catux: Conky. Una alternativa a GKrellM per fer un seguiment del sistema.

Publicat per Casey Stamper el 2 de setembre del 2007 a http://debaday.debian.net sota llicència Open Publication License

Conky és una de les meves aplicacions preferides a totes les distribucions Linux que tinc. És un monitor de sistema lleuger (segons la pàgina del projecte) que pot fer un seguiment d'una pila de coses del teu ordinador. Tu tries que vols veure i a quin lloc de la pantalla es mostrarà mitjançant el fitxer de configuració ~.conkyrc. A mi m'agrada tenir la finestra a dalt i a la dreta de la pantalla i el fons transparent de manera que sembla que floti a l'escriptori.

Aquí hi ha una captura de pantalla (fes clic a la imatge per veure-la en gran)

  • Conky screenshot

  •  


M'agrada especialment fer un seguiment de la temperatura de la CPU perquè puc fer un seguiment de com s'escalfa quan faig alguna operació que en requereix un us intensiu. L'aplicació és molt lleugera (especialment important pel meu Inspiron 5160) però permet seguir molts paràmetres sense una pesada interfície gràfica.

 

Entre d'altre coses, vigilo l'espai del disc, la memòria emprada, la càrrega del sistema, la càrrega de la xarxa, tant de pujada com de baixada, les connexions a Internet per protocol, la RAM usada, la memòria d'intercanvi i els processos . Tot que necessita una mica més de memòria per fer-ho, també miro el fitxer /var/log/messages (el mateix que tenir una finestra oberta executant tail -f /var/log/messages per poder veure el que està passant entre bambolines i hauria de tenir en compte.

Amb aquesta utilitat corrent contínuament, si hi ha alguna cosa que peta sobtadament o noto una baixada del rendiment o qualsevol altra cosa inusual, una ràpida ullada pot normalment estrènyer la investigació cap a alguna cosa específica.

Si fas servir GKrellM o algun altre programa de seguiment integrat a l'escriptori, prova aquest. Penso que t'agradarà

Enllaços

Categories: Articles, Trucs


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius