Arxius

El futur de GNU/Linux

Escrit al 2006-08-20 00:00:00 per Pinucset

Fa 10 anys, el futur del programari lliure (i GNU/Linux) es veia molt difús; tot era molt difícil i complicat, no com ara.

En aquest article ens centrarem a divagar una mica per imaginar com serà el futur de GNU/Linux.

Fa uns 8 o 9 anys configurar unes X era realment difícil, les ISA plug and play eren molt complicades d'usar i imprimir era una odissea, per això poca gent usava alternatives a Windows i el programari lliure avançava lentament.

Ara, tot ha canviat, amb una distribució orientada a l'usuari (Ubuntu, SuSE, Mandriva...) les X funcionen soles, la majoria de targetes d'ordinador estan suportades automàticament i les impressores més comunes (la majoria) funcionen sense cap mena de problema.

Però encara queden algunes coses una mica difícils, les WIFIs no sempre van a la primera, algunes impressores costen de fer funcionar i a vegades ens trobem amb alguns dispositius molt difícils d'usar (webcams i mòdems que no estan suportats...)

Podrem dir d'aquí uns anys que el 2006 els fabricants no ens donaven suport i la comunitat s'ho havia de fer tot? Que s'atrevien a llençar controladors per Windows i no per GNU/Linux? Que no tot funcionava a la primera sempre? Que GNU/Linux no tenia gaires jocs comercials? Que no podiem fer un apt-get install photoshop o un apt-get install quakeIV o autocad? Que les empreses no oferien el seu codi font?

En el transcurs dels anys s'ha anat afegint gent al programari lliure, accelerant així el seu creixament i millora, i per tant obligant als fabricants a suportar els seus productes, a oferir-los per altres sistemes operatius.

Per tant, ara ho veiem molt llunyà, però només és qüestió d'anys per fer el darrer pas, i tot això depèn de nosaltres, els que volem un món lliure.

Categories: Articles, Varis


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius