Arxius

El KDE 4.1 ja està entre nosaltres

Escrit al 2008-07-29 17:07:46 per Pinucset

Uns mesos després del llançament de KDE 4.0, que va resultar en una versió molt poc usable pels usuaris finals i una decepció pels que no havien fet gaire cas a l'avís dels desenvolupadors "KDE 4 no és KDE 4.0" ha estat superat gràcies al llançament de la primera versió destinada a l'usuari final: la 4.1.

Els principals avanços d'aquesta versió (més detallats a l'anunci d'alliberament) són la gran millora d'estabilitat respecte la versió 4.0, la ja disponibilitat del paquet KDE-PIM (correu, agregador de notícies, calendari...), la millora de Plasma (la tecnologia d'escriptori de KDE que combina els panells d'escriptori, la finestra arrel i els widgets) i, en definitiva, la primera presa de contacte amb el prometedor KDE 4 basat en les llibreries Qt 4.

A tall d'exemple us adjunto algunes captures d'aplicacions ja portades a la nova tecnologia KDE 4, com veieu la remodelació es quasi completa respecte a l'antic KDE 3, el procés de portar les aplicacions de KDE 3 a KDE 4 ha estat llarg i costós, però ha servit per a establir uns millors fonaments al projecte KDE.

L'escriptori:

Dolphin, el nou navegador d'arxius successor del Konqueror:

Gwenview, el visor d'imatges:

Nou llençador d'aplicacions Kickoff, comparat amb l'antic a la dreta:

KDE 4 està sent incorporat a Debian Unstable, estarà present a la propera Kubuntu 8.10

Malauradament NVDIA i els seus controladors privatius donen problemes amb KDE 4.1, els desenvolupadors de KDE ens avisen que podem tenir problemes de rendiment al redimensionar finestres i que tenim suggerències per a millorar-lo a Techbase. Ara bé, la solució definitiva està en mans de NVIDIA, els quals ja estan informats del problema.

Categories: Notícies, Últimes notícies


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius