Arxius

GPL 3: ja ha arribat

Escrit al 2007-06-30 10:08:27 per cpina

Divendres 29 de Juny. Després de més d'any i mig la versió 3.0 de la llicència GPL ha estat alliberada. És la llicència "mare" del programari lliure: té molta quota de mercat de llicències de PL i a més a més és inspiració d'altres moltes llicències.

 

En 26 anys només hi havia hagut dos versions: la inicial i la segona. Així que la publicació d'aquesta nova llicència és molt important!

 

Durant el procés d'escriptura s'ha debatut molt la convenièncie de la llicència. Els casos més sonats són que Linus Torvalds no li feia el pes (sembla que encara no li fa totalment el pes però li agrada més) i que Sun va dir que, un cop hi hagi la versió definitiva, en principi es passaria a la nova llicència paulatinament.

 

La diferència bàsica (si us plau, reviseu l'enllaç final) és que no permet la Tivonització: el què va passar amb cert hardware que feia servir programari lliure però via hardware es limitava les llibertats. També trenca acords que puguin fer entre empreses amb tractes a favor, ajuda a lluitar contra les patents, etc. 

Avís: no he estudiat encara la llicència, així que hi pot haver incorreccions! 

 

Podeu trobar-ne més informació a la Web de la GPL v3.0

Categories: Notícies, Últimes notícies


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius