Arxius

Instal·lar el paquet català del OpenOffice i del Libre Office a Ubuntu 11-04

Escrit al 2011-06-10 18:51:50 per Mecatxis

Fa dies que una amiga meva em demana com s'instal·la la traducció al català del OpenOffice. Com que el programa oficial d'Ubuntu és ara el LibreOffice, explicaré els dos. Com que a més ara Ubuntu està deixant el gestor de finestres Gnome per l'Unity, també explicaré com fer-ho en qualsevol dels casos. El primer que hem de fer és obrir el gestor de paquets Synaptic. En Unity farem clic al logotip d'Ubuntu que apareix a la part superior esquerra

logo ubuntu

Apareixerà una finestra amb un camp de cerca. Allà escrivim synaptic i farem clic sobre la icona «Gestor de paquets Synaptic» s'obrirà el nostre gestor de paquets

El Menú del Unity per engegar el synaptic

En Gnome el tindrem al menú «Sistema» -> «Administració» -> «Gestor de paquets Synaptic»

El menú del Gnome per obrir el synaptic

El primer que ens apareixerà és la finestra que ens demana la contrasenya. La introduïm i premem el botó «D'acord» i ja tindrem el Synaptic en pantalla. Al camp de cerca hi escrivim «catalan» que és com en diuen els anglesos del nostre idioma.

catalan al camp «filtre ràpid»

Ens desplacem avall amb la barra de desplaçament de la dreta fins trobar el paquet «openoffice.org-l10n-ca» per l'OpenOffice o bé «libreoffice-l10n-ca». Fem doble clic al quadret que hi ha a l'esquerra del nom. Farem el mateix amb els paquets «openoffice.org-help-ca» per l'OpenOffice o bé «libreoffice-help-ca» per instal·lar també l'ajuda en català.

exemple amb clic al libreoffice-l10-ca

Un cop marcats li diem al Synaptic que apliqui els canvis

Fem clic al botó aplica

Ens apareixerà una nova pantalla que ens demana que confirmem els canvis. A la imatge que us poso com a exemple he instal·lat els 4 paquets. Si només necessiteu un dels dos programes en català només tindreu els dos paquets que corresponguin.

Cal acceptar el resum de les modificacions

Apliquem els canvis i esperem que acabin de descarregar-se i instal·lar-se els paquets.

Imatge del procés d'instal·lació

Quan hagi acabat ja podreu fer servir el vostre paquet d'ofimàtica preferit en català!

Categories: Notícies


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius