Arxius

Rebutjada la proposta de Llei sobre PL al Congrés dels Diputats

Escrit al 2005-12-14 00:00:00 per cpina

Nota: primer m'havia deixat dos partits que havien votat en contra.

Avui dia 13 de Desembre es votava al Congrés de Diputats (Madrid) aquesta proposta de llei. Si la llegiu, podeu anar directament a les últimes pàgines on hi ha la proposta de Llei (les primeres pàgines és una explicació, prou correcte per l'espai, de qué és el Programari Lliure).

La llei ha estat rebutjada, amb vots en contra del PSOE, PP, PNV i CIU, avui Dimarts 13 de Desembre. La presentava el "Grupo Parlamentario de Izquierda Verde-Izquierda Unida-Inicitaiva per Catalunya Verds". Els altres partits (IU-ICV, ERC, BNG i CHA), tal com es pot llegir en aquest mail d'en Jordi Mas han votat a favor.

(Avís: no sóc entés de lleis ni de política) La proposta era força concreta, es pot llegir al PDF. Hi diu moltes coses, i concretes. El més "radical" era que qualsevol programari pagat en totalitat o en part per l'estat hauria de ser lliure, i que s'alliberaria tot el programari que tenen.

El més sorprenen de tot és com han "defensat" el NO a la llei. Han argumentat (poso entre cometes el qué s'ha dit, tot i ser traduït i no literal -l'original al mail):

  • "Va contra la llibertat del mercat". Sembla que hi ha empreses que no poden fer programari lliure per algun estrany i obscur motiu?
  • "Que limita la llibertat, i que si el programari lliure és tan bo perqué no competeix al mercat?". Sembla que no ha vist alguns fets de tècniques monopolístiques, ètica, propietat del poble o d'una empresa, fugida de divises a l'estranger, fomentar el coneixement, etc.
  • "Que la proposta és discriminatoria, que pot anar contra les llibertats del mercat i les normes de contractació pública i propietat intelectual". Per tant, argumenta que cuidar de la llibertat és anar contra la llibertat. Ara sí que ens podem revelar, es va abolir l'esclavitud: no som lliures de ser esclaus, per tant no som lliures.
  • Un últim, "entén que afecta a la lliure competència i elecció de l'usuari". He llegit la proposta de llei, i en tot cas podia afectar a l'elecció de les administracions públiques, no de l'usuari domèstic.

    La llei no parlava de terminis, temps d'adaptació, etc.

    Segons es llegeix en el bloc d'en Jordi Mas potser es registrarà aviat al Parlament de Catalunya, a veure si és cert. Aquesta proposta de llei va ser registrada al Febrer i es debatia el Desembre, així que pot anar per llarg.
  •  
  • Categories: Notícies, Últimes notícies


    Comentaris

    • Re: Rebutjada la proposta de L Fent una analogia es pot imaginar que una sèrie d'empreses fan un espetec, amb un component que es descobreix que no és bo per la salut dels usuaris. Aquestes empreses tenen la majoria de mercat ara. Es porta a "votar" si "prohibir" que el qué compren les administracions públiques pugui portar aquest component... i es vota que NO es prohibeix, ja que no ajuda a la lliure competència... però les primeres empreses segurament podrien fer el producte sense aquest component. Avís: les analogies només són vàlides per entendre una qüestió, sempre tenen punts que no funcionen. A veure si treuen una llei més "lleugera", que es pugui aprovar més fàcil. Clar que per això i pel ritme que es veu que porten des que es presenta fins que s'aprova passarà força temps...

      Escrit al 2006-12-29 15:44:13 per cpina

    • Re: Rebutjada la proposta de L Els partits que l'han rebutjada són PSOE, PP, PNV i CIU. Al teu post només poses PSOE i CIU i dius que la resta ho ha recolçat. Els que han votat a favor han estat els de sempre: ERC, ICV, BNG i CHA. Sis plau, corregeix-ho!

      Escrit al 2006-12-29 15:44:59 per Anònim

    • Re: Rebutjada la proposta de L Ops! Gràcies Anònim, corregit. No sé com m'ho vaig deixar, a la notícia estava ben clar.

      Escrit al 2006-12-29 15:45:29 per cpina

    Arxius