Arxius

Sant Joan de Vilatorrada

Escrit al 2006-12-29 11:09:11 per admin

El municipi de Sant Joan de Vilatorrada es troba situat a 3 km. de Manresa, la capital de la comarca del Bages. L’altitud de la població és de 230 metres sobre el nivell del mar i els límits municipals són al Nord amb les poblacions de Sant Mateu de Bages i Callús, al Nord-Est amb Santpedor; a l’Est amb Sant Fruitós de Bages, al Sud-Est amb Manresa i a l’Oest amb Fonollosa.

Sant Joan de Vilatorrada voreja el riu Cardener i està envoltat pels turons de Costarrodona i Vilatorrada. Travessant el poble, de ponent a llevant, hi ha el torrent del Canigó, que ens indica amb el seu curs el turó del Collbaix, de 554 metres. Actualment a la falca d’aquest turó hi ha l’àrea d’eixamplament del poble, que està qualificada urbanísticament com a sòl urbanitzable delimitat.  

Dintre del municipi del mateix nom, han coexistit al llarg de la història dos pobles d'origen rural i agrícola: Sant Martí de Torroella, que encara conserva aquests trets, i Sant Joan de Vilatorrada, de caràcter més urbà pel seu desenvolupament industrial i de serveis
 

Categories: Els nostres pobles, Nosaltres


Comentaris

  • Possible origen del nom Gent del poble diu que el nom del poble be donat per dos masos que encara existeixen, el Mas Sant Joan situat al mig del poble, darrera el cementiri de titularitat municipal, i el Mas Vilatorrada situat a la falda del turó de Vilatorrada i de propietat privada.

    Escrit al 2007-08-14 11:00:07 per Josep

Arxius