Arxius

Synergy

Escrit al 2008-01-23 21:15:55 per Mecatxis

Un nou article de Deb a Day traduït a la web de Catux: Synergy: compartint el teclat i el ratolí.

Synergy: compartint el teclat i el ratolí.


Publicat per Carles Pina el 16 de  del 2007 a http://debaday.debian.net sota llicència Open Publication License


L'usuari necessita moltes  vegades fer servir dos ordinadors a l'hora, fins i tot amb sistemes operatius diferents, i els dos a la mateixa taula. Una de les coses més molestes és haver de disposar d'un teclat i un ratolí per cadascun d'ells, sobretot per l'espai que ocupen.


Una de les primeres coses que se't poden acudir és fer servir un teclat i un ratolí per accedir als altres ordinadors amb algun programa tipus VNC, ssh, FreeNX,... però hi ha vegades que t'estimes més fer servir l'altre ordinador directament, perquè podem disposar de dos monitors (molt còmode), ja sigui per feines de disseny gràfic, jocs, una sensació més propera de l'interfície d'usuari, etc. És d'això que parlarem aquí.

 

What is synergy?

Sinergy és un programa client-servidor multi-plataforma disenyat per fer servir el mateix teclat i ratolí en diferents ordinadors d'una mateixa xarxa.


Com es fa servir? (és a dir, com fem el canvi d'un ordinador a un altre): L'ús bàsic consisteix simplement a moure el punter del ratolí des d'una pantalla a una altra, tenint en compte que a vegades cal arribar a les cantonades de la pantalla per coses com ara tancar una finestra fent servir la x que hi ha a la part superior dreta. De tota manera, sempre tenim l'opció de configurar una drecera de teclat per canviar d'una pantalla a una altra.

 

Configuració

La configuració és força senzilla: has de definir la disposició de les pantalles (quina pantalla hi ha a la dreta, quina a l'esquerra, a dalt o a baix)

 

Per exemple, si tenim dos ordinadors, un que es diu “sobretaula” i un altre que es diu “portatil” i volem fer servir el ratolí de “sobretaula” (el qual per tant actuarà com a server), escriurem la següent configuració al fitxer /etc/synergy.conf,  o el que hagem indicat si hem emprat l'opció –config PATH_TO_CONFIG.


section: screens
        sobretaula:
        portatil:
end

section: links
sobretaula:
        right = portatil
portatil:
        left = sobretaula
end

 

Els noms dels ordinadors han de ser els mateixos que la comanda hostname ens dona.
Llavors, a l'ordinador que actua com a servidor executarem per llegir la configuració de /etc/:
$ synergys

O per llegir la configuració desada al nostre directori d'usuari
$ synergys --config ~/.synergy.conf

Llavors a cada ordinador client:
$ synergyc SERVER_IP

Si tenim algun problema, en podem fer un seguiment amb:
$ synergyc -f SERVER_IP

 

Information

Al lloc del projecte podeu trobar una molt bona documentació.


Synergy no ofereix una connexió segura, però podem fer servin un tunel VPN oSSH per evitar que algun altre de la xarxa capturi les nostres sessions. Vegeu la pàgina de securetat al web del projecte.


Podeu també provar el paquet quicksynergy , que és una interfície gràfica per synergy.


Synergy éstà disponible per Debian i Ubuntu des de fa temps.


Moltes gràcies a en Fran Hermoso per la seva correcció i millora del text en anglès i a en Peral per fer-me descobrir synergy.

Categories: Notícies, Últimes notícies


Comentaris

  • Sense comentaris
Arxius